Viatge a Ypati


Viatge a YpatiLa temporada 2016 dels Castellers de Berga es presenta amb moltes novetats i emocions. Una de les activitats estrella d’aquest 2016 serà el viatge a Grècia. Els Castellers de Berga viatjarem a Grècia durant el mes d’agost i hi realitzarem actuacions a diverses poblacions.
Hem estat convidats per l’Associació Cultural Aenianes, d’Ypati, la qual també té contacte amb el Casal d’Europa del Berguedà. Ypati fou coneguda com a Neopàtria, on van arribar les tropes almogàvers dels catalans el segle XIV.
Els berguedans serem ambaixadors de la cultura catalana al país hel·lè. La primera actuació serà a Atenes el dijous 11 d’agost. Seguidament, ens desplaçarem cap a Tebes i a Ypati, on hi haurà més actuacions.
De moment, a falta de més de 4 mesos per al viatge, ja són 70 els membres dels Castellers de Berga que han confirmat l’assistència, i es preveu que més endavant s’hi vagin sumant nous castellers. L’aventura grega serà compartida amb els Castellers del Poble Sec.
Per finançar una part de la despesa que suposa el viatge, la colla ha programat tot un seguit d’activitats. N’hi ha de caire intern que ja s’han engegat, com els berenars a l’assaig o el concurs de dissenys de samarretes, que vendrem aquesta temporada a la parada que instal·lem durant les actuacions. Però això no acaba aquí. També s’han programat actes oberts, com ara La Paradeta, el mercat d’artesania que tindrà lloc els dies 2 i 3 d’abril al nostre local, el Cine Catalunya. Aquesta fira acollirà diverses parades d’artesans; un vermut, a càrrec de Vermuts Miró; l’exposició “Creant, sentint, vivint”, de Josep Badia, i un taller de circ en família, amb la col·laboració de La Crica.
Hi haurà altres activitats, que anirem presentant a poc a poc. Estigueu atents!

La notícia a: