Súria i Centelles


Súria i CentellesDissabte 2 i diumenge 3 de novembre van ser les darreres diades de la temporada per a la colla berguedana. Dissabte 2 de novembre, a la  Plaça del Poble Vell de Súria, VI Diada dels Salats de Súria. Hi participaven els Salats de Súria, els Tirallongues de Manresa i Castellers de Berga. Els locals van segellar la millor actuació de la seva història descarregant el 5 de 7 (el 2n de la seva història), el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 amb agulla i 2 pilars de 5 simultanis. Els berguedans van descarregar el 4 i el 3 de 7 i també el 5 de 6.
L’endemà diumenge, la colla blava era a Centelles per participar a la Diada dels Sagals d’Osona, juntament amb els locals, els Castellers de Sant Cugat i els Xerrics d’Olot. Els Sagals d’Osona es van quedar molt a prop d’assolir el seu gran objectiu: la torre de 8 amb folre però van desmuntar dos intents. Castellers de Berga va descarregar el 5 de 6, el 4 de 7 i el 4 de 6 amb el pilar. Amb el 4 de 7 de Centelles, són un total de 24 castells de 7 assolits, que representen un terç del total de castells d’aquesta segona temporada.
La temporada no ha acabat del tot per als de la camisa blava. Divendres se celebra assemblea general per elegir la junta dels 2 propers anys i diumenge es farà el dinar i festa de final de temporada. Abans del dinar, diumenge 10 de novembre, a les 12 del migdia, s’alçaran castells al Mercat del Bolet de Cal Rosal, a pocs metres de la seu actual de Castellers de Berga.