Segona posició al Torneig Casteller de Futbol, a Sabadell


Segona posició al Torneig Casteller de Futbol, a SabadellComença el febrer i la temporada castellera va engegant motors. Moltes colles ja han començat a assajar i altres ho faran aviat. Una de les cites que marquen aquest inici de temporada és el Torneig Casteller de Futbol. Enguany, s’ha celebrat a Sabadell la 17a edició, on han participat 48 colles castelleres i unes 2000 persones. Els Castellers de Sabadell, padrins dels de Berga, han organitzat l’esdeveniment durant el cap de setmana de 3 i 4 de febrer.
Els partits de futbol van començar dissabte al matí i han acabat diumenge al migdia amb la gran final entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Berga. Els Castellers de Berga hem perdut la final per 4 a 2 contra els de Valls. Així i tot, el mèrit de la segona posició (entre 48 colles) és innegable.
Més enllà del futbol, el cap de setmana del Torneig Casteller de Futbol és un punt de trobada entre castellers de moltes colles compartint oci, esport i diversió, a l’inici de la temporada.
Durant tot el torneig, hem jugat els partits amb una samarreta reivindicativa. Mentre les colles castelleres comencem la temporada i el món va rodant, gent innocent continua a la presó. Que no es normalitzi aquest fet. Llibertat presos polítics.

Felicitem els guanyadors Colla Vella dels Xiquets de Valls, als 3rs classificats i premi a la millor afició els Castellers de la Vila de Gràcia, totes les colles que heu participat al torneig i gràcies als Castellers de Sabadell per les hores dedicades a l’organització. Que tingueu molt bona temporada. Aviat ens retrobem alçant castells.
Berguedans, ens veiem aquesta setmana el dimarts al Cine Catalunya per continuar amb els assajos. Divendres no assagem per preparar el Carnaval.

Els Castellers de Berga i la Colla Vella, finalistes del Torneig Casteller de Futbol