Segon 2 de 7 descarregat i el 4 de 8 es resisteix


Segon 2 de 7 descarregat i el 4 de 8 es resisteixDissabte 22 d’octubre de 2016 vam actuar a la Plaça Viladomat. Anàvem a descarregar-ho tot, a la nostra Plaça Talismà. Després de 2 pilars de 4 inicials, vam encarar el repte principal en primera ronda. Volíem descarregar el 4 de 8, un castell que ja vam carregar al Concurs de Castells de Tarragona, l’1 d’octubre. El volíem descarregar a casa. En aquest primer intent, l’encaix amb la pinya no va acabar de funcionar. Vam tornar a provar-ho però els problemes van continuar i el vam tornar a desmuntar. Seguidament, vam descarregar el 5 de 7, per buscar la serenor necessària, el 9è d’aquesta temporada. I va arribar l’èxit més gran de la diada: la nostre segona torre de 7 descarregada. La descarregàvem per primera vegada la setmana passada a Guardiola de Berguedà i hi tornàvem a Berga. Una torre que ha guanyat molta confiança i que, a més a més del tronc, s’han creat uns automatismes a la pinya que li dóna una base molt sòlida. Hi tornàvem amb el 4 de 8 però el tornàvem a desmuntar. És evident que hi ha desajustos que s’han de corregir a assaig. Tancàvem amb un 4 de 7 i un pilar de 5 descarregats.
Que no sigui per haver-ho provat. Ho vam fer fins a 3 vegades i no ens en vam sortir. Tampoc no vam caure i vam tirar el castell avall quan vèiem que no el podíem descarregar. Després de passar el 4 de 7 net més de 20 vegades als assajos d’enguany, ens falta lligar-lo bé i donar-li confiança damunt la pinya. La lectura positiva és que estem convençuts que descarregarem aquest castell: hi ha la gent, l’ambició i la capacitat de treball per fer-ho.
Ens van acompanyar a la diada de Berga, la Colla Castellera Jove de Barcelona i els Tirallongues de Manresa, dues colles d’un nivell similar a nosaltres. Els de Manresa van descarregar 3 i 4 de 7 i 5 de 6 i la Jove de Barcelona va descarregar el 4 de 7 amb el pilar, 5 de 7 i 4 de 7.
Afrontem la recta final de temporada. Ens queda una actuació: dissabte 29 d’octubre, a la Plaça del Poble Vell de Súria, amb els Salats de Súria i els Castellers de l’Alt Maresme. Hem dit l’última paraula? Dimarts i divendres, assaig al Cine Catalunya.