Quatre Fuets de màxims


Quatre Fuets de màximsLa Diada dels Quatre Fuets del 2016 arribava amb un canvi remarcable: es va celebrar dissabte a la tarda i no diumenge, degut a la coincidència de molts actes culturalts a la ciutat de Berga. Així doncs, a les 5 de tarda del dissabte 21 de maig, entraven a la Plaça de Sant Pere els pilars caminant de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Berga. En quatre anys, a la Diada dels Quatre Fuets hi han actuat bona part de les millors colles del país: Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i les dues d’enguany: Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i Castellers de la Vila de Gràcia.
Els amfitrions vam igualar la millor diada que haguem fet mai en quant a castells: vam descarregar el 4 de 7 amb agulla en primera ronda, seguit del 5 de 7 (el primer de la temporada) i el 7 de 7 per tancar (també el primer de l’any). Aquest és el límit actual dels Castellers de Berga. Els 3 castells de dificultat tècnica que tenim en cartera. I ahir els vam fer i els vam fer bé. El camí és consolidar-los i poder fer una passa més enllà amb el 2 de 7 o el 4 de 8.
Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia va descarregar el 2 de 8 amb folre com a millor castell, a més del 4 i el 3 de 8. També va descarregar el 2 de 8 folrat la Jove de Tarragona, juntament amb el 4 de 8 amb el pilar i el 3 de 8. Les dues colles van desplaçar un bon número de camises a la icònica Plaça de Sant Pere. Tant Gràcia com la Jove van descarregar el pilar de 6. És la primera vegada que es veuen dos pilars de 6 a la Plaça de Sant Pere.

La festa va continuar a la Plaça del Forn on uns 500 castellers van sopar i ballar a la música de punxadiscos.
Els Castellers de Berga comencem la Patum amb un somriure. Esperem veure-us al Cine Catalunya aquests dies. Bona Patum a tothom!