Primer castell de 6


Primer castell de 6Dissabte 26 de maig, els Castellers de Berga van fer un pas important en la seva breu història. A Borredà, en motiu de la Fira de Primavera, van descarregar el primer 4 de 6. La primera actuació, després dels pilars de presentació que van fer durant la Fira de Maig de Berga, va començar amb un pilar de 4, el 4 de 6 i va continuar amb un intent de 3 de 6 que es va tirar enrere quan estava pujant l’enxaneta. Dos vanos amb dos pilars de 4 i pilars de 3 van tancar aquesta primera actuació.
Diumenge 27 de maig va continuar l’activitat pública de la colla. Acompanyats dels Castellers de Barcelona, els berguedans van fer diverses proves de les pinyes del 4 de 6 amb l’agulla, el 5 de 6 i el 3 de 6. La canalla també va treballar a part. Tot això, davant l’expectació de nombrós públic que era Passeig de la Indústria on també estaven arribant els corredors de la Marató de Muntanya de Berga. Els Castellers de Berga van fer un pilar de 4 i dos de 3 durant el lliurament de premis de la Marató.
Els berguedans, amb pocs mesos d’existència, descarreguen el seu primer castell de 6 un mes i mig abans del seu bateig. Dissabte 7 de juliol a Berga, a la Plaça de Sant Pere, estrenaran la camisa blava de la colla.