Primer 7 de 7


Primer 7 de 7foto: @castellistica
La Diada dels Quatre Fuets ha sigut el marc del primer 7 de 7 dels Castellers de Berga. Acompanyats pels Castellers de Vilafranca i els Castellers de Barcelona, els berguedans han descarregat aquest castell de la gamma alta dels 7 pisos. 
Després del pilar caminant, els de la camisa blava han començat descarregant el seu màxim castell fins aleshores: el 4 de 7 amb agulla. En segona ronda, arribava un dels objectius de la temporada, el 5 de 7. Dubtes ens els pisos superiors han fet desmuntar el castell. Per asserenar els ànims, els Castellers de Berga han apostat per un 4 de 7, el castell que han descarregat més vegades de la seva història. El 4 de 7 s’ha carregat sense problemes, però a la sortida de dosos, amb acotxador i enxaneta a la pinya, un detall ha provocat la llenya del castell contra tot pronòstic. Lluny d’ensorrar-se, els berguedans han apostat pel 7 de 7 en tercera ronda. Aquest castell necessita 28 castellers al tronc i una gran quantitat d’efectius a la pinya. S’ha descarregat treballant però demostrant l’ofici i el caràcter d’una colla que no té ni 2 anys de vida.
Els de Vilafranca han completat el 3 i el 4 de 9 i el 5 de 8 i els de Barcelona el 2 de 8 amb folre, el 3 i el 4 de 8.
La diada ha tingut un to reinvindicatiu. Per una banda, demanant la llibertat del casteller de Barcelona Sergi Rubia, empresonat fa 17 dies sense antecedents ni judici. Per l’altra banda, l’absolució de Sergi Rodríguez, berguedà al qual el jutge li demana 5 anys de presó per un suposat clatellot al regidor del PP a Berga durant la Patum del 2012.
Dimecres comencen els 5 dies centrals de la Patum. Els assajos dels Castellers de Berga s’aturen fins després de Sant Joan.