Primer 3 de 7 amb agulla, a Súria


Primer 3 de 7 amb agulla, a SúriaEls Castellers de Berga van descarregar el seu primer 3 de 7 amb agulla, a la 7a Diada dels Salats de Súria. Va ser el dissabte 1 de novembre, a la tarda, a la Plaça del Poble Vell de Súria, juntament amb els Salats de Súria i els Carallots de Sant Vicenç dels Horts.
La diada va començar amb dos pilars de 4 dels berguedans i, el primer castell, ja va ser l’estrena del 3 de 7 amb agulla. Temolós i amb els nervis de la primera vegada, però es va completar amb èxit. En segona ronda, no es va abaixar el llistó i es va descarregar el castell més complicat tècnicament que fins ara han completat els Castellers de Berga: el 5 de 7. Va ser el quart descarregat, des del 19 de juliol que es va descarregar el primer.
Els Salats de Súria van descarregar un solvent 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla. No van poder descarregar el 2 de 7, el castell més tècnic de la gamma de set. L’encaraven per segona vegada, ja havien fet un intent desmuntat al Concurs de Tarragona. La Plaça del Poble Vell va veure dos intents desmuntats d’aquest 2 de 7.
Els Carallots de Sant Vicenç dels Horts van descarregar el 4 de 7 després d’un intent desmuntat d’aquest castell. En segona ronda, van plantejar el 4 de 7 amb agulla. El primer fou un intent desmuntat i el segon va cedir quan també l’estaven desmuntant. Degut a la caiguda, els serveis mèdics van decidir portar en ambulància a uns dels afectats. Per la manca d’ambulància, els caps de colla van decidir no fer cap més castell i fer els pilars de comiat.
Els Castellers de Berga van tancar la diada amb 3 pilars de 4. Cercavila cap al local dels Salats, sopar, concert i festa per tancar la temporada 2014. Arriben setmanes de descans i pensar ja en el calendari del 2015.