Primer 2 de 7


Primer 2 de 7Després d’igualar la nostra millor actuació a la Diada dels Quatre Fuets del passat 21 de juny i un cop celebrada la Patum, els Castellers de Berga tornàvem a actuar. Aquest cop, a Sant Quintí de Mediona i al costat dels Castellers de Vilafranca. Els berguedans hem superat una pantalla més i hi hem fet la millor actuació de la nostra història. En primera ronda, hem descarregat el 4 de 7 amb agulla. Seguidament, el segon 5 de 7 de la temporada, serè i tranquil. La traca final arribava en tercera ronda: per primera vegada encaràvem el 2 de 7, un castell amb unes estadístiques que indíquen la seva màxima dificultat. En els últims 70 anys, cap colla l’ha descarregat a la primera vegada que han sonat gralles. Nosaltres teníem confiança en el castell, els assajos ens feien creure que el podíem descarregar tot i saber de la dificultat de la torre de 7. Ha pujat tranquil fins a dosos però els nervis i els tremolors han arribat massa aviat a l’entrada d’aixecador i enxaneta. A la sortida de l’enxaneta, el castell ha cedit, quedant “només” en carregat. Les conseqüències físiques de la caiguda han estat mínimes i ens queda un repte claríssim per aquesta temporada: treballar dur i descarregar el 2 de 7. I ho aconseguirem.
Malgrat tot, a Sant Quintí de Mediona hi hem signat la millor actuació que haguem fet mai i hem situat el límit dels Castellers de Berga una mica més enllà. També celebrem haver sigut capaços de desplaçar un gran número de camises i haver-nos refet de la setmana de Patum  amb molt pocs dies.
Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca han signat una magnífica actuació descarregant el 4 d 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles i el 3 de 9 amb folre. El 2d9fm és el primer castell de gamma extra d’aquesta temporada.
Els assajos dels Castellers de Berga segueixen els dimarts i els divendres al Cine Catalunya. La propera actuació serà a Manlleu, diumenge 12 de juny, amb els Nyerros de la Plana i els Esperxats de l’Estany.