Només pot anar amunt


Només pot anar amuntLa Plaça de Sant Pere de Berga es va omplir de gom a gom el dissabte 7 de juliol de 2012. L’ocasió s’ho mereixia: el bateig dels Castellers de Berga, la primera colla castellera de la comarca. Molts berguedans però també molts castellers de diversos punts del país no es van voler perdre aquest esdeveniment històric. Era la primera vegada que els berguedans lluïen la camisa blava. Fins ara havien fet algunes actuacions amb camisa blanca.

Foto: Teresa Pamplona

A 2/4 de 7 de la tarda entraven els pilars caminats de Sabadell i Solsona, les altres dues colles convidades. Seguidament, va entrar a plaça el pilar caminat de la colla debutant, enmig d’una gran ovació. Els de Berga van descarregar el 4 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla. Aquest últim, era la primera vegada que l’intentaven en públic.  Els Saballuts van descarregar el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7. Els solsonins van descarregar el 5 de 6, el 3 de 6 aixecat per sota i només van poder carregar el 4 de 7. A la ronda de pilars, Sabadell va fer un vano de 5, Solsona 2 pilars de 4 i Berga 4 pilars de 4.

A nivell tècnic, cal destacar que els berguedans van utilitzar 12 terços diferents en els 3 castells. Els 6 dosos també eren tots diferents. I només 2 segons van repetir 2 castells. Dels 4 pilars finals, 3 dels 4 enxanetes s’estrenaven i el tronc d’un dels pilars (baix, segon, terç i enxaneta) eren tot dones.


Foto: Sergi Fernández Bosch

La festa va continuar a la Plaça de Sant Pere amb un sopar per a més de 500 persones i un concert que va acabar entrada la matinada. Una jornada històrica per Berga, el Berguedà i el món casteller.