Més de 100 castells de 7 en plena forma


Més de 100 castells de 7 en plena formaDissabte 24 d’octubre, vam realitzar una actuació magnífica a la Plaça Viladomat. Dins els actes del Correllengua, la Plaça Talismà (rebatejada perquè és un lloc on sempre ens ha anat molt bé fer-hi castells) va veure l’actuació dels Margeners de Guisona, els Castellers del Riberal i els amfitrions, els Castellers de Berga. Margeners van fer el 3 de 7 com a castell més destacat i els de la Catalunya Nord el 2 de 6. 
Vam començar la diada amb dos pilars de 4. El primer castell de la tarda era el que havia de ser l’aleta número 100 a castells de 7 pisos. Va ser el 4 de 7 amb agulla, de la gamma alta dels 7 pisos igual que les dues construccions següents. Aquest #100d7 va ser molt celebrat. Però la feina no s’havia acabat i, seguidament, vam encarar el 5 de 7, el nostre castell sostre. Aquest castell cada vegada és més madur, es pateix perquè és el límit però cada cop menys. El bon treball als assajos va donant el seu fruit. El tercer castell va ser el 3 de 7 amb agulla, una construcció que la colla li té molt respecte, probablement, perquè és un dels castells que més ens ha costat dominar. El 3 de 7 amb l’agulla d’ahir va anar molt bé amb una pinya molt comptactada i concentrada, cada peça fent bé la seva feina. Per posar la cirereta al pastís: dos pilar de 5 simultanis. En total, a l’actuació vam alçar 4 pilars de 5 amb 3 alineacions diferents. Dos pilars de 4 més, traca i pastís de gominoles per celebrar-ho. Fem castells per passar-nos-ho bé i ahir vam complir sobradament aquest objectiu.
Orgullosos de la feina feta a la Plaça Viladomat, 250 persones vam sopar a Cal Cuberas i vam rematar la festa a La General.
La setmana vinent arriba l’última actuació de la temporada abans de la parada de l’hivern i el canvi de junta directiva i junta tècnica. A Súria, hi actuem el dissabte 31 d’octubre, juntament amb els Salats de Súria i Castellers del Poble Sec. Quins castells hi farem? La resposta als assajos de dimarts i divendres.