Inici de la temporada 2016


Inici de la temporada 2016Dissabte 16 de gener de 2016, els Castellers de Berga van celebrar l’Assemblea General Ordinària. El 12 de desembre ja s’havien elegit les noves juntes Tècnica i Directiva. 
Just a l’inici de l’assemblea, es van lliurar totes les actes 2012-2015 a l’Arxiu Comarcal del Berguedà. L’arxiver Xavier Pedrals va agrair el gest i va assegurar que d’aquí uns dies els documents estaran classificats i els podrà consultar tothom qui ho desitgi. Just després, el president i cap de colla sortints, Xavi Torrabadella i Guillem Gonfaus, van exposar els informes de l’any 2015. L’assemblea els va aprovar per unanimitat. La segona part de l’assemblea va servir perquè els nous equips de la Junta Directiva i la Junta Tècnica, encapçalats per Núria Rigola i Joan Farguell “Txuki”, exposéssin el seu projecte. Els resposables de les àrees van presentar cada secció. La votació de l’assemblea també va ser unànime i, per tant, es va aprovar tot el què es va presentar.
D’altra banda, els assajos comencen aquest divendres 22 de gener. Seran 4 assajos de pretemporada, portant els castells a diversos punts del Berguedà. El primer serà a Gironella, el segon a Bagà, el tercer a Puig-reig i finalitzant a Berga el dissabte 30 de gener. Després de Carnestoltes començaran els assajos regulars. És una bona oportunitat per a tothom de la comarca que vulgui tenir un primer contacte amb els castells, per provar-ho o simplement veure un assaig com a espectador.