Igualem la millor actuació


Igualem la millor actuacióA la Diada dels Quatre Fuets 2015, hem repetit la nostra millor actuació descarregant el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 7 de 7. Aquests tres castells els vam descarregar també a la diada del nostre 2n aniversari, el juliol de 2014.
La diada ha començat amb molt retard ja que no hi havia l’ambulància (indispensable per poder alçar castells). El responsable de la contractació de l’ambulància era l’Ajuntament de Berga i no l’havia contractada. Les gestions en aquell mateix moment han aconseguit que arribés una ambulància però 1 hora i 10 minuts més tard del previst. L’actuació ha començat després d’aguantar una hora a ple sol i això ha afectat el desenvolupament de la diada.
Després dels pilars caminant per entrar a la Plaça de Sant Pere i després de molta estona d’espera, els Castellers de Berga hem descarregat el 4 de 7 amb l’agulla. En segona ronda, hem descarregat el 5 de 7, el primer que descarreguem aquesta temporada (a l’actuació de la Fira de Maig només l’havíem aconseguit carregar). Abans de començar la tercera ronda ha arribat la pluja. Amb el peu del nostre 7 de 7 muntat, han arribat els dubtes de si tiràvem el castell amunt o ens aixoplugàvem. Finalment, el castell s’ha descarregat amb aquell punt de rauxa i caràcter i així hem completat la nostra millor actuació. Per posar-hi la cirereta, hem descarregat un pilar de 5 totalment renovat.
Malgrat el retard provocat per l’absència de l’ambulància i amb l’afegit de la pluja, les colles convidades han fet una molt bona diada: Castellers de Barcelona ha carregat un 4 de 8 amb l’agulla i ha descarregat un 5 de 8 i un 3 de 8, Minyons de Terrassa ha descarregat un 4 de 8 amb agulla, un 3 de 9 amb folre i no hi ha hagut temps de fer un tercer castell.
Arriben unes jornades de descans per als castellers berguedans, comença la Patum. Ens hi tornem a posar després de les festes patumaires i, amb els dies, anirem assaborint la gran diada que hem fet. Amunt Castellers de Berga!