Final de temporada a Cal Rosal


Final de temporada a Cal RosalLa temporada 2013 dels Castellers de Berga ha arribat a la fi. Diumenge 10 de novembre, els berguedans van posar la cirereta al pastís d’una temporada dolça amb una gran actuació a Cal Rosal i la festa de celebració posterior. Al Mercat del Bolet de Cal Rosal, hi van actuar en solitari descarregant 2 pilars de 4, 4 de 6 amb el pilar, 3 de 6 aixecat per sota, 4 de 7, 5 de 6 i 2 pilars de 4. Quedava pendent tornar a descarregar el 3 de 6 per sota i es va aconseguir. Amb el 4 de 7 de Cal Rosal, s’arriba als 25 castells de 7 pisos, una xifra molt destacable. El primer castell de 7 es va descarregar a Puig-reig el 18 de maig d’aquest mateix any.
Després de l’actuació, 220 persones van dinar al Teatre de Cal Rosal, actual local d’assaig dels de la camisa blava. Vídeos, fotos, balls i cançons van arrodonir una temporada històrica.

Per altra banda, divendres 8 de novembre es va celebrar l’Assemblea General Extraordinària per escollir la nova junta per als propers dos anys. El 2014-15, Xavi Torrabadella continuarà sent el president i el nou cap de colla serà Guillem Gonfaus. Ramon Prat, cap de colla les dues primeres temporades, continuarà com a sotscap de colla.
25 actuacions, 72 assajos, 160 castells i pilars, 25 construccions de 7 pisos. 96,88% castells descarregats, 1,87% només carregats, 1,25% intents desmuntats (castells que s’han tirat enrere un cop han sonat gralles). 3 caigudes en 160 castells. Aquests són alguns dels números de la temporada 2013 de Castellers de Berga. Moltes actuacions han estat al Berguedà però també a comarques més allunyades com la Conca de Barberà, la Segarra o el Tarragonès.
Mostra Actuacions 2013 cdberga en un mapa més gran

Es tanca així la segona temporada de Castellers de Berga, brillant en quant a nivell tècnic aconseguit. A l’hivern, hi haurà temps per a les valoracions i el disseny de la temporada 2014, corregint i millorant allò que calgui.