Festa Major de Puig-reig 2015


Festa Major de Puig-reig 2015Per quart any consecutiu, els Castellers de Berga hem tornat a actuar a Puig-reig. Vam actuar-hi el juny de 2012, encara amb camisa blanca just abans del bateig, i hi hem actuat les darreres 3 festes majors. Aquest 2015, ens hi han acompanyat els Castellers de Sant Cugat.
Després dels pilars d’entrada, hem descarregat el 3 de 7 i el 4 de 7, amb molt solvència. El repte més gran arribava en tercera ronda, on encaràvem el 3 de 7 amb agulla. Aquest castell només l’havíem descarregat en una ocasió: a Súria, a la darrera actuació del 2014. El 3 de 7 amb agulla de Puig-reig s’ha viscut amb gran intensitat i s’ha celebrat amb eufòria al descarregar-lo. És un castell on algunes posicions a la pinya no són gens còmodes i requereix d’un alt grau de capacitat de sofriment. Amb un pilar de 5, dos pilars de 4 i uns quants pilars de 3 perquè pugés tota la canalla, hem tancat l’actuació a Puig-reig. Els Gausacs, per la seva banda, han descarregat, el 3 de 7, 4 de 7 i 4 de 7 amb el pilar.
Els Castellers de Berga comencem una setmana molt important per preparar una de les diades clau de l’any: la Diada dels Quatre Fuets. Diumenge 31 de maig, a 2/4 de 12, a la Plaça de Sant Pere a Berga, actuarem amb dues de les millors colles del país: Minyons de Terrassa i Castellers de Barcelona. Tot un luxe.
Per preparar aquesta actuació s’assaja dimarts 26 de maig, a les 8, al Teatre de Cal Rosal. Divendres 29 de maig, l’assaig es trasllada a la mateixa Plaça de Sant Pere, organitzat conjuntament amb el Casal Panxo. A les 7 de la tarda es farà un taller de castells obert a tothom, a les 8 començarà l’assaig, a les 10 sopar popular i, a les 11, concert de Riu a la mateixa Plaça de Sant Pere. Tothom qui vingui a l’assaig s’endurà una samarreta de regal.