Els catalans volem votar


Els catalans volem votarEls Castellers de Berga van actuar el  diumenge 8 de juny a la Festa Major de Puig-reig, juntament amb els Torraires de Montblanc i els Salats de Súria. L’acte estava emmarcat dins la campanya d’Òmnium Cultural “Catalans Want to Vote” que va escampar el missatge arreu d’Europa. Més de 70 colles castelleres van actuar a les principals capitals europees i a moltes ciutats i viles catalanes per donar una empenta a la consulta per decidir el futur del país, el proper 9 de novembre.
A l’actuació de Puig-reig, sota una calor sufocant, els Castellers de Berga van descarregar un pilar de  4, el 4 de 7, el 7 de 6 i dos pilars de 4. El 3 de 7 es va resistir: després d’un intent desmuntat es va tornar a provar i només va quedar en carregat.
La setmana prèvia a Patum és de plena activitat per als berguedans. Assaig dimarts, assaig dijous i assaig divendres al carrer. Tot això per preparar la Diada dels Quatre Fuets, on els acompanyaran dues de les millors colles del país: Castellers de Vilafranca i Castellers de Barcelona. Diumenge 15 de juny, a partir de 2/4 de 12 del migdia, s’espera veure el millor de cada colla la Plaça de Sant Pere, a Berga. L’únic dia a l’any que es fan castells en aquesta plaça.