Els Castellers de Berga reuneixen colles dels Països Catalans


Els Castellers de Berga reuneixen colles dels Països CatalansEls berguedans descarreguen dos castells més de 7 abans de començar les vacances. Han estat 4 dies de molta activitat per als Castellers de Berga. Dijous 14 de juliol van arribar a Berga els Castellers del Riberal, de l’associació Aire Nou de Bao. I diumenge 17 de juliol a la tarda, han tornat cap a casa els últims dels més de 300 castellers de 4 colles que aquests dies han estat a Berga i Castellar del Riu.

Dissabte 16 de juliol es va celebrar una diada castellera a Berga, a la Plaça dels Països Catalans. Els Castellers de Berga hi van descarregar 3 i 4 de 7 i el 4 de 6 amb agulla. Els Xics de Granollers van descarregar el 5 de 7 com a millor castell i els Castellers del Riberal el 2 de 6. Els Castellers de Mallorca van alçar diversos pilars de 4 i un 3 de 6 amb un acotxador fent també d’enxaneta. La Muixeranga de la Plana va mostrar diverses figures del País Valencià.

Diumenge 17 de juliol, els Castellers de Mallorca, els Castellers del Riberal, la Muixeranga de la Plana i els Castellers de Berga han alçat les seves construccions als peus del Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu. Tota la Diada dels Països Catalans va ser concebuda a l’entorn de l’Aplec del Pi de les Tres Branques i va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius per al 2022 de l’Ajuntament de Berga.

Des de dijous al vespre fins diumenge al migdia, els Castellers de Berga han servit 1400 àpats al Cine Catalunya a més de 300 castellers. Dos dies de música en directe, dos assajos i dues actuacions. Molta feina abans de començar unes merescudes vacances fins a finals d’agost.