Els Castellers de Berga organitzen la Diada dels Països Catalans


Els Castellers de Berga organitzen la Diada dels Països CatalansBerga i Castellar de Riu viuran actuacions de representants del Principat, la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià. L’esdeveniment ha estat concebut a l’entorn de l’Aplec del Pi de les Tres Branques i va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius per al 2022 de l’Ajuntament de Berga. La participació ciutadana ha fet que es destinin 5.000 euros de diners públics a l’esdeveniment.

Dijous 14 de juliol ja arribarà la primera colla a la ciutat de Berga: els Castellers del Riberal, provinents de Bao (Rosselló). Els de la Catalunya Nord compartiran assaig i sopar amb els Castellers de Berga, al Cine Catalunya. Divendres 15 de juliol se’ls farà una visita guiada per Berga i, a la tarda, hi haurà un assaig a la Plaça de Sant Pere. Dissabte al matí, arribaran a la ciutat els Castellers de Mallorca i la Muixeranga de la Plana. L’Ajuntament de Berga farà una rebuda institucional als representants de les formacions dels territoris dels Països Catalans. A 2/4 de 6 de la tarda, diada castellera a Berga, a la Plaça dels Països Catalans, on també hi participaran els Xics de Granollers.

Diumenge 17 de juliol, les formacions dels diversos territoris participaran al centenari Aplec del Pi de les Tres Branques, al Pla de Campllong, a Castellar del Riu. L’arbre monumental és considerat un símbol de la unitat dels Països Catalans. Després del dinar al Cine Catalunya, les colles tornaran als seus territoris d’origen.

 

Els Castellers de Berga van actuar a Bao, al costat dels Castellers del Riberal, el juny de 2014, en el marc del Festival Identi’Cat. Els berguedans també van fer estada a les Illes Balears i van actuar a la Plaça de Cort, a Palma, l’octubre de 2018, acollits pels Castellers de Mallorca. Al País Valencià, els de la camisa blava no hi han actuat mai.

La Diada dels Països Catalans, a més a més de l’Ajuntament de Berga, també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar del Riu, del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Escola Vedruna.

Després d’aquest cap de setmana, els Castellers de Berga començaran les vacances i no tornaran a actuar fins al setembre.