Els Castellers de Berga ho petem als Quatre Fuets


Els Castellers de Berga ho petem als Quatre FuetsEn la diada gran del Berguedà, els Castellers de Berga hem signat la millor actuació de la temporada i la millor que haguéssim imaginat. A la prèvia de la Patum, els de la camisa blava hem estrenat 3 castells que encara no havíem completat aquesta temporada. Després dels pilars caminant d’entrada a plaça, en primera ronda hem descarregat un segur 5 de 7. No l’havíem provat encara aquesta temporada. En segona ronda, arribava el plat fort: la torre de 7. El castell ha pujat segur però, amb aixecador col.locat, hi ha hagut una rebrincada que ha fet prendre la decisió de desmuntar el castell quan l’enxaneta ja era a l’alçada dels dosos. Hi hem tornat i ara sí: torre de 7 descarregada. La primera d’aquesta temporada i la 5a descarregada del nostre historial. I per culminar la festa: 7 de 7 descarregat en tercera ronda, un castell que requereix moltes camises per portar-lo a plaça.
Per la seva banda, Capgrossos de Mataró han descarregat el 3 i el 4 de 8 i Castellers de Vilafranca el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre. En tercera ronda, els Castellers de Vilafranca afrontaven el 3 de 8 amb agulla i així haurien signat la millor actuació que hagués vist mai el Berguedà. Però no ha estat possible i el castell ha cedit abans de carregar-se. Degut a la caiguda, alguns contusionats han hagut de ser desplaçats amb ambulància a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Després d’uns minuts d’espera i incertesa, els caps de colla han decidit donar per acabada la diada. Tot i la caiguda, esperem que ningú no hagi pres mal.
Els Castellers de Berga volem donar les gràcies als Capgrossos de Mataró i als Castellers de Vilafranca (dues de les millor colles del país) per portar a Berga els millors castells. També al públic que ha respost a la diada. La Plaça de Sant Pere, tan allunyada de la zona tradicional castellera, mica en mica es va fent un lloc amb la Diada dels Quatre Fuets.
També donem les gràcies a tothom qui ha passat pel Cine Catalunya durant tot el cap de setmana: l’assaig de la Patum Infantil divendres i la Patum de les Andròmines, l’exposició de les figures de la Patum Infantil dissabte al matí, l’assaig a la Plaça de les Cols dissabte a la tarda, el concurs d’escalada de caixes de cervesa i tota la jornada del diumenge 27/5/18. I és que amb el Cine, hi guanyem tots.
Una abraçada també als companys d’Askapeña Kontparsa que ens han acompanyat durant tot el cap de setmana. Bona tornada a Bilbao.
Els Castellers de Berga comencem la Patum amb un somriure als llavis: molta feina feta i fruits recollits. Seguim. Gràcies i bona Patum!