Els Castellers de Berga es converteixen en els padrins de la nova Colla Castellera de Cerdanya


Els Castellers de Berga es converteixen en els padrins de la nova Colla Castellera de CerdanyaA Alp, els berguedans hi descarreguen 3 i 4 de 7, en la seva primera actuació a la Cerdanya. Dissabte 29 de juny, va ser el dia del bateig de la nova colla cerdana. Tot i que el projecte transfronterer va començar a caminar fa uns mesos i els cerdans ja havien fet algunes aparicions públiques, va ser a la Plaça Major d’Alp on van estrenar el color de la camisa i van completar una actuació amb 3 castells de 6 pisos. En la preparació de mesos enrere, la Colla Castellera de Cerdanya ha comptat amb l’ajuda i els consells dels Castellers de Berga i els Castellers d’Andorra, entre d’altres, les colles padrines que el 29 de juny també van actuar a la diada del bateig.

Els de la camisa verdblava van descarregar per primera vegada en una diada tres castells de 6 pisos: el 3 de 6, el 4 de 6 amb agulla i el 4 de 6. I ho van fer amb solvència i seriositat, amb un gruix important de camises i amb una plaça d’Alp plena que celebrava cadascuna de les aletes.

Els berguedans van actuar per primera vegada a Cerdanya. Malgrat ser comarques veïnes no hi havien actuat des dels 2012, la seva fundació. Els Castellers de Berga van descarregar el 3 de 7, en primera ronda, seguit del 4 de 6 amb agulla i el 4 de 7. Van tancar l’actuació amb el pilar de 5. Els Castellers d’Andorra van descarregar 3 castells bàsics de 6 pisos.

Els Castellers de Berga tenen dues actuacions abans de finalitzar el primer tram de la temporada i començar les vacances castelleres. Seran dues actuacions que es repeteixen cada any al calendari: diumenge 14 de juliol, a Bagà, i dissabte 20 de juliol a Berga, celebrant el 7è aniversari..