Els Castellers de Berga actuen a de Cardona


Els Castellers de Berga actuen a de CardonaEls berguedans descarreguen castells de 6 pisos a la plaça de toros. Una setmana després de la Festa Major de Cardona, se celebra l’Aplec de Cardona en commemoració de la caiguda, el 1714 de Cardona en mans de les tropes borbòniques. Cardona fou el darrer baluard de les llibertats Nacionals del Principal de Catalunya va caure el 18 de setembre de 1714, una setmana més tard que la ciutat de Barcelona.

Després d’una breu cercavila amb els gegants, dissabte 14 de setembre de 2019, els Castellers de Berga i els Salats de Súria vam arribar a la plaça de bous de Cardona. En primera ronda, els Castellers de Berga vam descarregar el 3 de 6 amb agulla. En segona ronda hi va descarregar el 4 de 6 i vam acabar amb el 3 de 6. Va ser una actuació encara de rodatge després de vacances i aprofitada per estrenar canalla en posicions dels pisos superiors. Els Castellers de Berga esperem recuperar efectius i tornar aviat a les construccions de 7 pisos.

Els Salats de Súria van completar una bona actuacio, amb el 2 de 6 com a castell més destacat.

La propera actuació dels Castellers de Berga serà el dissabte 28 de setembre, a Sitges, on actuaran amb la Colla Jove dels Castellers de Sitges i els Xicots de Vilafranca.