El primer castell de 8 pisos


El primer castell de 8 pisosDissabte 1 d’octubre de 2016 vam entrar per primera vegada a la Tarraco Arena Plaça. Només el fet de sentir per la megafonia “Entren a la plaça: els Castellers de Berga” ja era un gran èxit. Però érem a Tarragona per superar-nos i ho vam aconseguir.
En primera ronda vam encarar el 7 de 7, un castell que ja havíem descarregat dues vegades aquesta temporada. Amb aquest castell vam tastar què era la TAP: el soroll eixordador ens va impedir tancar la pinya ordenadament. La nostra inexperiència en aquest escenari va fer que no descarreguéssim un 7 de 7 tan còmode com els anteriors. Malgrat això, vam defensar el castell i l’estructura no va perillar.
En segona ronda, arribava un gran moment: l’assalt als 8 pisos. Després de molts assajos, era el moment. El castell va quedar molt ben encaixat entre pinya i segons. Va pujar amb un lleu bellugueig fins a l’aleta però res fora del normal. Castell carregat. El peu del castell continuava inamovible i fort com una roca però, a la sortida de la canalla, es va trencar per dalt. Una llàstima perquè no som lluny de descarregar-lo. 
En tercera ronda, vam descarregar un 5 de 7 impecable. Hi havia l’opció de fer un altre castell a les rondes de millora però, finalment, vam descartar prémer més l’accelarador i no vam fer el 2 de 7.
Gràcies a tots els berguedans o castellers d’altres colles que vau fer pinya amb nosaltres. L’actuació a la Tarraco Arena Plaça és la millor de la història dels Castellers de Berga. En poc temps, hem fet diverses “millors actuacions de la història”. I què vol dir això? Doncs que la colla evoluciona, que des del 2012 seguim una línia constant i ascendent, que no hem parat de créixer.
L’1 d’octubre a Tarragona, 4 anys i 4 mesos després del nostre primer castell de 6, arribem als 8 pisos. Estem contents però no eufòrics. Som autoexigents i ambiciosos. Sabem i creiem que ho podem fer millor i per això continuarem posant-hi hores i els esforços que calguin. No hem tocat sostre. No hem arribat al nostre límit. Seguim.
Tots els castells de Tarragona a http://youtube.com/castellersdeberga