Dolç 10è aniversari dels Castellers de Berga


Dolç 10è aniversari dels Castellers de BergaDissabte 9 de juliol de 2022 era la cita per alçar castells a la Plaça de Sant Pere. El mateix lloc on els Castellers de Berga van estrenar la camisa blava ara fa 10 anys. Els berguedans van descarregar el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 3 de 7 amb agulla. Els dos castells amb agulla eran novetat d’aquest any i el 5 de 7 s’havia estrenat fa un mes,  la diada dels Quatre Fuets. Els berguedans van repetir exactament els mateixos castells que a la diada d’aniversari del 20 de juliol de 2019. Per tant, feia 3 anys que no descarregaven 3 castells de 7 pisos i mig en una mateixa diada.

Els padrins Castellers de Sabadell van descarregar el 4 de 8 en primera ronda, seguit del 5 de 7 i el 3 de 7. La Colla Castellera de Cerdanya, de la qual els berguedans en són padrins, van aconseguir descarregar el 3 de 6 però van haver de desmuntar els intents del 4 de 6 amb agulla i el 3 de 6 amb agulla.

Abans de marxar de vacances, els Castellers de Berga hi tornen la setmana vinent organitzant la Diada dels Països Catalans, a l’entorn dels actes de l’Aplec del Pi de les Tres Branques. El proper cap de setmana, faran estada a Berga els Castellers del Riberal, els Castellers de Mallorca, la Conlloga Muixeranga de Castelló i els Xics de Granollers.