Doble ració de castells: Navàs i Berga


Doble ració de castells: Navàs i BergaEl temps passa molt de pressa. No per ser un tòpic deixa de ser menys cert. Fa exactament 5 anys, els Castellers de Berga féiem la nostra primera aparició en públic, a la Fira de Maig de Berga. Hi vam descarregar diversos pilars de 4. 
Ni a Navàs ni a la Fira de Maig de Berga hi hem faltat des del 2012. Enguany, se’ns ha escaigut en dos dies seguits però, així tot, hem actuat a tot arreu. Diumenge 30 d’abril de 2017, actuàvem a una de les poblacions que ens sentim com a nostres des del inicis: Navàs. Ho féiem en el marc de la Fira de Primavera i acompanyats, aquesta vegada, de la Colla Castellera de Figueres. Amb un cel amenaçador i pendents de les previsions meteorològiques fins l’últim moment, hi vam descarregar 2 pilar de 4, el 5 de 6 (que apuntava a un pis més l’endemà), el 3 i el 4 de 7. Vam finalitzar amb un pilar de 5 i 2 pilars més de 4.
Els de l’Empordà, per la seva banda, van descarregar el 3 de 7 com a millor castell. Una diada ràpida i amb ambient de fira al Passeig Ramon Vall, de Navàs.
Dilluns 1 de maig, Berga. Estrenàvem plaça acompanyats dels Castellers de Terrassa. L’escenari era la Plaça Doctor Saló amb el mural de la Patum de fons. Després de 2 pilars de 4 inicials, arribava un dels moments emocionants del cap de setmana. Afrontàvem el primer 4 de 7 amb agulla de l’any. L’estructura del 4 pujava ferma i l’acotxador ja es col.locava dins del pilar de 5. Quan penses que la situació està controlada i tot es desenvolupa tal i com havies previst: aquella corretja que s’enganxa amb aquella trena, el botó queda atrapat entre un floc de cabells. La sortida de l’enxaneta del pilar de 5 ha tingut amb l’ai el cor tota la plaça, fins que al final s’ha pogut desenganxar i s’ha descarregat la construcció. En segona ronda, hem descarregat el primer 5 de 7 de l’any, amb alguns nervis però amb total seguretat. I hem finalitzat la diada amb un 3 de 7, un pilar de 5 i 2 pilars de 4. Els Castellers de Terrasa han descarregat 5 de 7, 4 de 7 i 3 de 7.
Moltes colles han aprofitat per descansar aquest cap de setmana de 3 dies. Nosaltres hem posat una marxa més i el rumb correcte per afrontar els reptes d’aquesta temporada: tornar a descarregar el 2 de 7 i descarregar per primera vegada el 4 de 8 (que ja vam carregar l’octubre de 2016). Hem estat acompanyats de dues colles que ens han transmès molt bones sensacions i ens hem sentit molt ben acompanyats: Colla Castellera de Figueres i Castellers de Terrassa. Esperem tornar-vos la visita ben aviat.
Dimarts i divendres continuem amb els assajos al Cine Catalunya. El cap de setmana de 6 i 7 de maig no actuem. Tornem a tenir diada el dissabte 13 de maig on actuarem a Terrassa amb una de les millor colles del país: els Minyons de Terrassa.