Diada dels Quatre Fuets pletòrica


Diada dels Quatre Fuets pletòricaSeria molt difícil escriure un millor guió de la Diada dels Quatre Fuets d’avui. Les 4 colles han igualat o superat els seus registres i amb un ritme àgil en una Plaça de Sant Pere on els espais plans escassegen i la mobilitat de les colles és complicada.

Els Castellers de Berga hem descarregat els nostres 3 millors castells: el 7 de 7, el 5 de 7 i el 2 de 7. Hem finalitzat amb 2 pilars de 5 simultanis i, seguidament, 2 pilars de 4. És el nostre primer 2 de 7 de l’any. El van carregar per primera vegada a Sant Quintí de Mediona i, l’octubre del 2016, el vam descarregar 3 setmanes consecutives. Amb canvis al tronc, avui l’hem descarregat i celebrat com calia.
Els Capgrossos de Mataró s’han estrenat a Berga i també han signat una gran actuació, igualant la seva millor actuació de la temporada i descarregant el 3 de 9 amb folre.
Els Minyons de Terrassa també s’han superat i han descarregat 3 de 9 amb folre, 2 de 8 amb folre i 5 de 8. A més del pilar de 7 amb folre, el primer d’aquesta temporada.
I els Bordegassos de Vilanova s’han afegit a la festa descarregant el primer 4 de 8 de l’any, acompanyant-lo del 7 de 7 i el 5 de 7.
Després de la calor sufocant de la Plaça de Sant Pere, més de 600 castellers han dinat al Cine Catalunya i han gaudit d’una sobretaula molt animada amb Miquel del Roig.
Finalitzem del tot satisfets la Diada dels Quatre Fuets. Us desitgem una bona Patum i ens veiem al Cine Catalunya. Els assajos els rependrem, després de la Patum, el 20 de juny, i tornarem a actuar el 2 de juliol a la Plaça del Rei, a Barcelona.