Castells de 7 a Berga i Torredembarra


Castells de 7 a Berga i TorredembarraEn menys de 24 hores, 6 castells de 7 pisos. Els Castellers de Berga van fer doblet el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre.

Dissabte 5 a la tarda, a la Plaça Viladomat de Berga, Diada del Bolet, amb Moixiganguers d’Igualada i Margeners de Guissona. Els berguedans van completar la millor actuació de la història descarregant per primera vegada el 4 de 7 amb agulla i també per primera vegada 3 castells de 7 pisos en una mateixa diada. Després del pilar caminant van arribar el 3 de 7, el 4 de 7 amb el pilar, el 4 de 7 i 3 pilars de 4 per tancar la jornada. L’eufòria entre la colla era evident. Els d’Igualada i Guissona també van descarregar castells de 7 pisos pensant en reptes més importants.
Sense gaire temps per païr-ho, 130 camises blaves acompanyades d’uns 30 saballuts i solsonins (padrins dels berguedans) eren a la Plaça del Castell de Torredembarra, a quarts de 10 del matí del diumenge 6 d’octubre. Novena edició del Concurs7, on també hi participaven Tirallongues de Manresa i Salats de Súria, un total de 12 colles castelleres. A partir del 2014, el Concurs7 s’integra al Concurs de Castells de Tarragona. Castellers de Berga amb la intenció de repetir l’actuació del dia anterior: pilar de 4 caminant, 3 de 7 molt solvent, immens 4 de 7 amb agulla. El tercer castell era el 4 de 7, en teoria, el menys difícil, el que havien descarregat més vegades. Quan semblava que es podia completar amb èxit, la canalla ja era a baix i els dosos estaven sortint, la contrucció va cedir i va quedar en castell carregat. El pilar de 5 va cloure un cap de setmana brillant. Molta alegria entre els berguedans. A un pam de la glòria, a pocs segons de l’eufòria absoluta. Malgrat no poder descarregar el 4 de 7, moment de forma majúscul dels berguedans. I tot plegat, 15 mesos després del bateig.
En total, Castellers de Berga ja suma 18 castells de 7 pisos (17 descarregats i 1 carregats). La propera actuació serà el diumenge 20 d’octubre a Guardiola de Berguedà i les diades a Sabadell, Súria i Centelles clouran la temporada.