Castells a Vilanova i Trailwalker


Castells a Vilanova i TrailwalkerAvui hem actuat per primera vegada al Garraf, concretament al Passeig del Carme, a Vilanova i la Geltrú. Ens hi han acompanyat els Margeners deGuissona, els Xiquets de Vila-seca i els amfitrions: els Bordegassos de Vilanova.
La regla general, per a la majoria de colles diu que com més lluny de casa actues més difícil és arrossegar-hi camises. Els berguedans no ens podem queixar de la quantiat de castellers que hem sigut a Vilanova. Gràcies al compromís de la colla, hi hem descarregat el 4 de 7, el 3 de 7 i el 5 de 6. En les tres diades que hem fet aquesta temporada, ja hem descarregat 7 castells de 7 pisos i 2 castells de 6 pisos.
En la ronda de pilars, el nostre pilar de 5 ha quedat en intent, cedint el pilar abans de fer l’aleta. La caiguda no ha tingut conseqüències físiques en cap dels castellers. Hem tancat amb dos pilars de 4 simultanis. Feia gairebé 1 any que no ens queia cap estructura (l’última va ser l’1 de maig de 2015, a Berga) i tot just és el segon pilar de 5 que fa llenya en tota la nostra història. El pilar de 5 del setembre de 2012 va quedar només en carregat. Tot i la caiguda, la d’avui a Vilanova ha estat una molt bona actuació.
Per la seva banda, els Bordegassos de Vilanova han signat una molt bona actuació descarregant el 5 de 7, el 4 de 7 amb agulla i el 4 de 7. Els Margeners de Guissona i els Xiquets de Vila-seca han descarregat el 3 de 7, com a millor castell.
Destaquem que era la primera vegada que actuàvem amb Bordegassos de Vilanova i Xiquets de Vila-seca. I, en el 4 de 7, el pis de terços era format exclusivament per noies. Això només havia passat únicament una vegada: a Guissona, l’abril de 2015.
Continuem els assajos dimarts 19 i divendres 22 d’abril, al Cine Catalunya. El 23 d’abril també serem al C/Major venent roses. El cap de setmana del 23 i 24 d’abril no actuem per agafar empenta de cara a un maig carregat d’actuacions.

Els Castellers de Berga no només hem tingut activitat aquest diumenge a Vilanova, dissabte 16 d’abril, un grup de 5 corredors i una nombrosa assistència van completar els 100 km de la Oxfam Intermon Trailwalker amb unes 17 hores. Van sortir a les 10 del matí des d’Olot i arribaven a quarts de 3 de la matinada a Sant Feliu de Guíxols. Tant els corredors com els membres de l’equip de suport no s’han volgut perdre l’actuació a Vilanova.
Tot i que la part competitiva de l’esdeveniment queda molt a segon pla, l’equip dels Castellers de Berga va acabar els 100 km en la posició 43, dels més de 400 equips que van prendre la sortida.
Després de completar el recorregut de 100 km, encara es van guardar una mica de forces per fer un meritori pilar de 2.