Castells a la platja


Castells a la platjaDissabte 25 de juliol, vam actuar per última vegada abans de descansar durant 3 setmanes. Dissabte al matí, força castellers vam aprofitar per anar a la platja a Altafulla. L’actuació era a les 6 de la tarda. Altafulla va ser el punt on va ploure més del país dissabte 25 de juliol. Per sort, a partir de quarts d’1 del migdia el sol va anar guanyant terreny i vam poder aprofitar el dia a la platja.
L’actuació castellera era a la Plaça dels Vents, prop de la línia de mar. Hi vam participar Nois de la Torre, Castellers d’Altafulla, Salats de Súria i Castellers de Berga. Tot i haver-hi 4 colles fou una actuació àgil i lleugera. En una plaça amb molt ambient i molts turistes, vam realitzar una actuació tranquila descarregant tres castells de 6 pisos: 4 de 6, 3 de 6 i 3 de 6 amb agulla. Com a millors castells, els d’Altafulla van descarregar 3 i 4 de 7 i els Salats de Súria van descarregar el 3 de 7.
La diada la vam acabar descarregant un 4 de 6 de germanor entre les 4 colles, una rengla cada colla. La nostra primera experiència en aquest tipus de castells.
El dia el vam acabar sopant a dalt al poble, a l’era de Ca l’Ixart, un casal d’origen mediaval, actualment el local dels Castellers d’Altafulla. A prop de la Plaça del Pou (plaça carregada d’història castellera) i sota els peus del Castell d’Altafulla. Una bona manera de cloure una jornada festiva i de convivència entre la colla.
Arriben tres setmanes de vacances. Tornem als assajos el dimarts 18 d’agost a Cal Cuberas. La següent actuació serà a la Festa Major de Borredà. Diumenge 23 d’agost, a les 12 del migdia, amb Margeners de Guissona.