Castells a Bagà


Castells a BagàDiumenge 13 de juliol, els Castellers de Berga van actuar a l’inici de les Festes de la Baronia de Pinós, a Bagà. Juntament amb els Castellers de Santpedor, a 2/4 d’1 del migdia s’iniciava la diada a la bonica Plaça Galceran de Pinós. Els berguedans van completar-hi 2 pilars de 4, el 4 de 6 amb agulla, el 4 de 7 i el 5 de 6. Van tancar l’actuació amb un pilar de 5 amb el tronc completament renovat.
Els Castellers de Santpedor, colla batejada fa poc més d’un mes, van aconseguir arrossegar una bona quantitat de camises daurades a l’Alt Berguedà. Van completar una bona actuació, destacant l’estrena del seu primer 4 de 6 amb agulla.
Feia molts anys que Bagà no veia castells. Segons historiadors de la zona, com a mínim, en tres ocasions s’havien alçat castells anteriorment a la capital de l’Alt Berguedà.
Dissabte 12 de juliol, a les 8 del vespre, els berguedans també van descarregar dos pilars a la Plaça de l’Estació de Cal Rosal, dins els actes de la Festa Major.
Els Castellers de Berga encaren la setmana de la Diada del 2n Aniversari amb 3 assajos. Dimarts i dijous, a les 8 al Teatre de Cal Rosal i, divendres, a la Plaça de Sant Pere on actuaran l’endemà acompanyats de Moixiganguers d’Igualada i Castellers de Sabadell.
Els Castellers de Berga també seran presents a la Diada del Pi de les Tres Branques, el diumenge 20 de juliol al Pla de Campllong.