Castellers de Berga al ple de l’ajuntament


Castellers de Berga al ple de l’ajuntamentEl Ple de l’Ajuntament de Berga de dijous 8 de novembre preveu l’adhesió del consistori al document ‘Valors socials del fet casteller’, promogut per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC)
El document ‘Valors socials del fet casteller’ va ser aprovat en Assemblea de la CCCC celebrada el març 2012, després d’un procés participatiu de totes les colles engegat l’any anterior. Un cop aprovat per l’Assemblea, la Junta de la Coordinadora va resoldre proposar a tots els Ajuntaments de ciutats que tenen colla castellera l’adopció d’un acord d’adhesió al document. El primer ajuntament en adherir-s’hi va ser Tarragona i cada dia són més els ajuntaments que donen suport al document.
El document reconeix els valors que els castellers apliquem a la nostra activitat, així com les pautes d’actuació de les colles castelleres basades en el respecte, la integració i la no discriminació, i que van fer que la UNESCO la declarés Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l’any 2010.
Podeu llegir el document sencer aquí.

El president defensant la moció. Fou aprovada per unanimitat.