Casserres i Ensija


Casserres i EnsijaPer tercer any consecutiu, els Castellers de Berga van actuar just a l’inici de la Festa Major de Casserres, el divendres 22 d’agost. En aquesta ocasió, l’actuació no es va poder fer a la Plaça Santa Maria com estava programat sinó que es va fer al pavelló, degut a les pluges generalitzades i abundants que van afectar tot el país. Després del pregó, a càrrec de la Coral Sant Bartomeu, la colla berguedana va iniciar la seva actuació.
La poca alçada del recinte cobert va fer descartar el 4 de 7 que hi havia previst. Tal i com estava el temps, valia més tocar el sostre que el cel. L’actuació es va tancar amb tres castells de sis pisos més pilars de 4 d’entrada i sortida: p4 3d6a 4d6a, 4d6 i 2p4 
El diumenge 24 d’agost, els Castellers de Berga van pujar al Refugi d’Ensija i van participar a l’assaig de la V que organitzava l’ANC de Saldes. L’acte també formava part del 50è aniversari del refugi. A la V, hi van participar unes 400 persones. Es van aixecar dos pilars de 4: un a la porta del Refugi d’Ensija i l’altre al cim de la Gallina Pelada, a 2.322 metres d’altitud. 

Diumenge 31 d’agost, els Castellers de Berga actuen a la Festa Major de Manresa juntament amb els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Mollet.

Pilar a la Gallina Pelada (2.322 m)