Cap a la Catalunya Nord


Cap a la Catalunya NordEl cap de setmana del 31 de maig i l’1 de juny els Castellers de Berga es desplacen a la Catalunya Nord. Dissabte 31 visitaran Ceret, on se celebra la 21a Festa de la Cirera i, el mateix dissabte, arribaran a Bao (Rosselló) on se celebra Identi’CAT.
Identi’CAT va néixer a Bao el 2002 i mostra durant uns dies, de forma totalment desacomplexada, la reivindicació de pertinença a una comunitat nacional que uns volen negar. Identi’CAT és organitzat per Aire Nou de Bao, una entitat al servei de la llengua catalana, a la Catalunya Nord. A pocs quilòmetres de Perpinyà, l’associació treballa per la llengua i la cultura catalanes promovent els castells, cant coral, bastoners, bestiari, diables, falcons, trabucaires i altres expressions culturals. Castellers de Berga actuarà dissabte 31 a la tarda juntament amb Castellers del Riberal (la primera colla de la Catalunya Nord, nascuda a finals de 1996) i Castellers de Rubí. 
Durant el cap de setmana també hi haurà sardanes, gegants, bastoners, diables, concerts, trabucaires i altres expressions de la cultura popular catalana. Els Bastoners Cop de Garrot (Berga) també hi seran presents. 
El cap de setmana del 24 i 25 de maig no hi ha hagut actuació. La canalla de Castellers de Berga, Castellers de Sabadell, Nois de la Torre (Torredembarra) i Salats de Súria han anat de colònies a Les Vinyes de Vilamarí (Avià)