Berga rebrà més de 1500 castellers el 23 i 24 de febrer


Berga rebrà més de 1500 castellers el 23 i 24 de febrer48 equips representants de colles castelleres disputaran el 18è Torneig Casteller de Futbol. Els partits comencen dissabte a les 10 del matí, a 8 pistes diferents, i la final es juga el diumenge 24 de febrer, a les 13,30h al Pavelló Municipal d’Esports. Més enllà de la competició esportiva, l’organització també ofereix el sopar de dissabte, el concert-festa de dissabte a la nit i l’esmorzar i dinar de diumenge. Directament al torneig s’hi han inscrit 1230 persones entre jugadors i afició i, en total, és previst que visitin Berga i comarca entre 1500 i 2000 persones, durant el cap de setmana.

Es jugaran un total de 160 partits de futbol i les pistes seran al Pavelló Municipal, a l’Escola Xarxa, al barri de Santa Eulàlia i a l’Institut Guillem de Berguedà. Es jugaran un mínim de 6025 minuts de futbol sala i els partits seran arbitrats per àrbitres de la Federació Catalana de Futbol. Els 16 grups de la fase inicial i el quadre d’emparellaments van quedar definits en un sorteig dirigit i organitzat per Entre Rivals. Els resultats dels partits i els emparellaments es poden seguir en directe des del mòbil per l’app del torneig, de descàrrega gratuïta.

Concert de dissabte a la nit
Els partits finalitzen dissabte a les 9 de la nit i es tornen a reprendre el diumenge a les 9 del matí. A partir de les 9 de la nit de dissabte, es repartirà el sopar a tots els inscrits, al Passeig de la Indústria. A la carpa situada al mateix passeig, a l’alçada del C/Lluís Millet, començarà el concert a les 22.30h amb Pascual i els Desnatats. A continuació. Thug Life, i tancaran la nit Tres de Pego. Tenen l’entrada a la carpa tots els inscrits al torneig i també es venen entrades només per a la festa. El mateix dissabte 23, no es vendrà cap entrada.

Guanya la millor afició
Malgrat ser una competició esportiva, es valora especialment l’esdeveniment perquè és un punt de trobada entre les colles castelleres just abans de l’inici de la temporada de castells. El premi més important és el que s’emporta la millor afició. La final es juga el diumenge 24, a les 13.30h, i a continuació s’organitza un dinar de clausura al Pavelló Vell, amb els parlaments finals i lliuraments de premis.

L’esdeveniment és organitzat pels Castellers de Berga i l’Ajuntament de Berga i té el suport del Consell Comarcal del Berguedà. A més a més, es compta amb entitats i empreses col.laboradores i es calcula que un total de 150 persones voluntàries faran que tot funcioni correctament.