Assajos especials


Assajos especialsCastellers de Berga programa activitats especials per preparar les importants cites del cap de setmana del 5 i 6 d’octubre.

Dissabte 5 d’octubre, a 2/4 d 6, a la Plaça Viladomat, se celebra la Diada del Bolet, dins del marc de la Festa del Bolets i la fira que hi haurà a la zona del Vall. També seran a Berga amb la colla local, els Moixiganguers d’Igualada i Margeners de Guissona. I diumenge 6 d’octubre, els berguedans participen per primera vegada al 9è Concurs7 de Torredembarra. En aquest concurs hi participen colles que han assolit castells de 7 pisos i hi accedeixen, majoritàriament, per un sistema de puntuacions. A Torredembarra hi haurà 11 colles més, entre les quals Tirallongues de Manresa i Salats de Súria, per exemple. Es preveu que, el 2014, el Concurs de Castells de Tarragona i el Concurs7 (els dos esdeveniments són biannuals) es reformulin i es consolidin en un de sol.
Per preparar aquestes importants actuacions, la colla berguedana prepara dos assajos especials i fa una crida a tothom a participar-hi. Els berguedans ja han descarregat 10 castells de 7 (8 vegades el 4 de 7 i dues el 3 de 7) i estan assajant altres construccions de 7 pisos que pretenen estrenar a plaça ben aviat. Divendres 27 de setembre, assaig a partir de les 8, al Teatre de Cal Rosal. Després de l’assaig es podrà sopar per 3 euros i gaudir del concert de Panxocontents. Divendres 4 d’octubre, se celebra la 1a Oktoberfest dels Castellers de Berga, amb frankfurts i cervesa gratis, després de l’assaig. Els nouvinguts seran obsequiats amb una samarreta.
Els assajos al Teatre de Cal Rosal continuen també els dimarts, a partir de les 8, i el diumenge 29 de setembre, Castellers de Berga alça les seves construccions a Montblanc, dins els actes Terrània – 11è FestivalInternacional de Ceràmica. La temporada, per a la colla blava, finalitza el 3 de novembre a Centelles.