Actuació a Vilafranca, camí del Concurs de Tarragona


Actuació a Vilafranca, camí del Concurs de TarragonaAvui diumenge 30 de setembre, hem actuat a la Diada de Sant Miquel a Vilafranca del Penedès. A una setmana pel Concurs de Castells de Tarragona, hem participat a la diada de la Plaça de la República, de Vilafranca, juntament amb els amfitrions els Castellers de Vilafranca i els Moixanguers d’Igualada.
És la segona participació dels Castellers de Berga a la capital de l’Alt Penedès. La primera va ser el 26 d’agost de 2012, poc després de l’estrena de la nostra camisa, on vam descarregar per primera vegada el 5 de 6. En aquella diada, vam actuar al costat dels Castellers de Lo Prado (Xile). Sis anys més tard, hem tornat a portar el nom del Berguedà a Vilafranca del Penedès. Hi hem descarregat el 5 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 7. I dos pilars de 4 finals per tancar la diada. Alguna baixa d’última hora ha condicionat el programa que teníem previst per Vilafranca, tanmateix, una bona actuació pensant en el la jornada del 6 d’octubre, a la Tarraco Arena Plaça.
Els Castellers de Vilafranca han descarregat 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre i també un castell de gamma extra: el 2 de 9 amb folre i manilles. Els Moixigangures d’Igualada han descarregat 3 de 8, 4 de 8 i el 2 de 7. Totes les colles han fet l’actuació amb la mirada al concurs.
El protocol de la diada donava la possibilitat a les colles per fer una prova-assaig al final de les tres rondes tradicionals. Els Verds han provat el 4 de 10 amb folre i manilles, els Moixiganguers han fet una prova del 3 de 9 amb folre (que volen descarregar per primera vegada la setmana vinent a Tarragona) i els berguedans hem fet una bona prova del 4 de 8.
Dos assajos (dimarts i divendres) i cap al Concurs de Castells: dissabte 6 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. Tenim per davant un octubre apassionant on tancarem la temporada el cap de setmana del 27 i 28 a Mallorca.