Actuació a Manlleu


Actuació a ManlleuAquest diumenge 12 de maig hem actuat a Manlleu amb els Nyerros de la Plana i els Esperxats de l’Estany. Era la primera vegada que actuàvem en aquesta població i ho hem fet al barri de l’Erm. Hem sortit tots plegats en cercavila des de la plaça de l’Ajuntament, acompanyats de capgrossos i gegants. A les 11.30 hem arribat a la plaça del Mercat i poc més tard hem començat la diada amb un pilar caminat de cada colla.

Després de les darreres jornades castelleres, que havien estat força intenses per a la colla, avui hem fet una actuació tranquil·la; hi hem descarregat el 5de6, el 3de7 i el 4de6a. Els castells de sis pisos ens han servit per rodar tronc i estrenar canalla en posicions noves. Els Nyerros de la Plana han fet 3de6a, 2de6 i 4de6a, mentre que els Esperxats de l’Estany han fet 4de6, 3de6a i 3de6. Totes tres colles hem fet pilars de quatre per tancar la diada. En acabat, els Nyerros ens han convidat a dinar al seu local.

Continuen els assajos dimarts i divendres al Cinema Catalunya per preparar la propera actuació, que serà el diumenge 19 de juny a Prats de Lluçanès. Hi actuarem amb els Picapolls de la Gavarresa i els Castellers de Santpedor.

Més enllà de l’activitat castellera, la vessant social tampoc no s’atura. El proper dissabte tindrem al Cinema Catalunya el segon Tast de Grècia, amb jocs infantils d’origen grec, seguits de dues xerrades a càrrec de Jaume Farguell, d’una banda, i d’Isaac Besora i Xavi Rosiñol, de l’altra. A partir de les 9 del vespre tindrem sopar de pinxos i postres de iogurt i més tard, per tancar la jornada, música de la Mediterrània amb la Berguedana de Folklore Total.