Actuació a Bilbao


Actuació a BilbaoEl cap de setmana del 19 i 20 d’agost, els Castellers de Berga hem estat a l’inici de l’Aste Nagusia, a Bilbao. Alguns van arribar al País Basc fa uns dies, altres només el cap de setmana i altres allarguen l’estada per darrere.
Convidats per Askapeña Konparsa, una de les 29 konparsas que munten les txosnas i organitzen les festes, vam viure l’inici dels 9 dies de festa de la capital basca. Dissabte 19 a la tarda, vam participar al passacarrers pel Casco Viejo fins al Teatro Arriaga, on es va llegir el pregó i es va llençar el txupinazo. L’ambient a la Plaça Arriaga era espectacular.
L’endemà, diumenge 20 d’agost, van arribar els castells. Askapeña va organitzar tot un dia dedicat al poble català (castellers, bastoners, glosa…) Vam començar l’actuació amb un pilar de dol, en record a les víctimes dels atemptats a Catalunya. A continuació, vam descarregar el 3 de 6, 3 de 6 amb agulla i 4 de 6, tancant amb un altre pilar de 4.
Moltes gràcies a Askapeña per l’acollida i també a l’Associació Som-hi, de Bermeo, on va anar a dormir part de la colla. Molt bona experiència al País Basc.
Aquesta setmana reprenem els assajos en dies i horaris habituals: els dimarts i divendres al vespre, al Cine Catalunya. Actuem els dos propers dissabtes: el 26 d’agost, a Ripollet, i el 2 de setembre, a Artés.