Actuació a Bagà


Actuació a BagàAvui a Bagà hi hem fet la millor actuació de la nostra història. Hem igualat l’actuació que vam fer a Sant Quintí de Mediona el passat 4 de juny. A la preciosa Plaça Galceran de Pinós, hi hem portat els nostres millors castells.
La diada d’aquest diumenge 10 de juliol l’hem començada amb dos pilars de 4 i, en primera ronda hem descarregat el 5 de 7. En segona ronda arribava el plat fort de la jornada: el 2 de 7, un castell que havíem carregat per primera vegada fa un mes. Aquest castell s’ha treballat molt bé als assajos, donant garanties per poder-lo descarregar. Malgrat que el 2 de 7 de Bagà ha arribat més lluny que el primer a Sant Quintí de Mediona, ha cedit quan sortia la canalla. En tercera ronda, hem descarregat un sòlid 4 de 7 amb agulla. Hem tancat la diada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.
El 3 de 6 amb agulla ha estat el millor castell dels Castellers de Castellar del Vallès.
Aquesta actuació de Sant Quintí de Mediona i la d’avui a Bagà és la que marca el nostre sostre. Per superar-lo ens caldrà més treball i constància i això es demostra setmana rere setmana als assajos del Cine Catalunya. Estem convençuts que descarregarem aviat el 2 de 7 i podrem fer un pas més cap als castells de 8 pisos.
La primera diada castellera que veié Bagà va ser el desembre del 1987 de la mà dels Castellers de Vilafranca en motiu de la Festa del Minaire. El 1988 hi van actuar els Castellers de Barcelona i, el 1993, els Xiquets de Vila-Seca. L’any 2014 els Castellers de Berga vam actuar-hi per primera vegada i ho fèiem acompanyats pels Castellers de Santpedor. El 2015 ens hi van tornar a acompanyar els de Santpedor. Aquest 2016, hi hem actuat amb els Castellers de Castellar del Vallès. 

Encarem l’última setmana abans de la celebració del 4t aniversari. Assajos dimarts i divendres al Cine Catalunya i, dissabte 16 de juliol, diada castellera a la Plaça de Sant Pere, acompanyats dels Castellers de Sabadell i els Minyons de Terrassa.