Acció Cultural Berguedana

Acció Cultural Berguedana és una reacció de membres de la colla castellera davant la situació de crisis del COVID-19.

Des de l’octubre de 2020 una diferents membres de la colla van començar una iniciativa per tal de donar vida al Cine Catalunya a partir de programar diverses activitats culturals multidisciplinars. Començant amb un baix pressupost i baixa assistència de públic, mica en mica, i sense pausa s’han anat programant activitats i permetent i promocionant que diverses entitats i particulars organitzin activitat cultural en aquest espai.

En pocs mesos s’ha establert un sistema d’èxit de programació amb més d’un miler d’espectadors i moltíssimes activitats programades. La major part han exhaurit les entrades i en alguns casos s’ha arribat a duplicar les sessions planejades per tal de cobrir la demanda.

L’objectiu s’està assolint. El Cinema Catalunya és un espai on els artistes es poden desenvolupar professionalment amb unes condicions dignes i segures.

La COVID-19 ha fet que la nostra principal activitat no es pugui dur a terme però com a colla i entitat ens hem posat a treballar per a la cultura i l’art. L’anomenem acció cultural equivalent. Aquí ens tindreu al peu del canó, complint la normativa de seguretat i oferint espectacles a xics i grans. I és que la cultura és segura.

Gràcies per la vostre confiança.