A Vic, torna el 2 de 7


A Vic, torna el 2 de 7



Els Castellers de Berga carreguen el 2 de 7 la primera vegada que el porten a plaça aquest any. Ha estat en l’última actuació de la temporada 2019 on ha arribat el 2 de 7. Diumenge 10 de novembre, els berguedans l’han carregat a la Plaça de la Catedral de Vic. Ha estat una diada llarga i amb diverses caigudes. Després de 2 pilars de 4, els Castellers de Berga han descarregat el 3 de 7 amb agulla. Era un castell que no descarregaven des del 20 de juliol. En la segona ronda, els berguedans han coronat el 2 de 7 però ha fet llenya i no s’ha pogut descarregar. La caiguda ha provocat diverses contusions de caràcter lleu i una persona, per precaució, ha estat desplaçada a l’hospital amb ambulància per evaluar un cop al braç. Pocs minuts després, tornava a ser a la plaça per veure el final de la diada. En tercera ronda, han descarregat el 3 de 7, el dotzè de la temporada 2019.

Els Castellers de Berga han anat de menys a més en el segon tram de la temporada. Des que van tornar de vacances a principis de setembre, han anat recuperant castells de 7 pisos fins a completar una diada amb 2 castells de la gamma alta de 7: el 3 de 7 amb agulla i el 2 de 7. La temporada 2018, els Castellers de Berga van descarregar 5 vegades el 2 de 7.

En la diada del diumenge 10 de novembre, a Vic, els Sagals d’Osona han descarregat el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre ha quedat en intent, han descarregat el 5 de 7 i han tancat amb el 4 de 8. Els Tirallongues de Manresa han descarregat el 3 i el 4 de 7 i han tancat amb el 5 de 6. I, per últim, la Colla Castellera de Figueres ha descarregat el 4 de 7 amb agulla, en primer ronda i, en la segona ronda, han ensopegat amb el 4 de 8. Era la primera vegada a la història que els de l’Empordà portaven el carro gros a plaça. Després d’un intent desmuntat, hi han tornat i el castell ha fet llenya abans de carregar-se.

Els Castellers de Berga tanquen temporada. Camises i faixes a l’armari i hi tornaran a finals d’hivern.