A Solsona, una marxa més


A Solsona, una marxa mésAvui diumenge 6 de setembre, hem actuat a la Festa Major de Solsona. A la Plaça de l’Ajuntament, a casa dels nostres padrins, hi hem completat una excel.lent actuació descarregant 3 de 7, 4 de 7 i 3 de 7 amb agulla. A les altres dues colles, Castellers de Solsona i Castellers de Castellar del Vallès, també els han sortit molt bé les coses.
En primera ronda, després de dos pilars de 4 inicials, hem descarregat un 3 de 7 d’una gran fermesa. En segona ronda, hem descarregat el 4 de 7, amb una mica més de bellugueig que el 3 però igualment solvent i ben defensat per pinya i tronc amb experiència. En tercera ronda, hem posat una marxa més. Fins avui havíem descarregat només dos 3 amb agulla: un a Súria a finals de la temporada 2014 i un altre a la Festa Major de Puig-reig 2015. A més, portàvem uns dies assajant-lo amb un nou pilar de 5 a dins del 3 de 7. El castell ha pujat seriós i s’ha descarregat amb tranquil.litat, deixant el pilar al mig. Per tancar la diada, un pilar de 5 i un pilar de 4 conjunt amb les altres colles. Hem tornat a descarregar 3 castells de 7 pisos després de les vacances i ha estat una diada que marcarà el tram final de la temporada. A més, també és la primera vegada que portem castells de 7 pisos a Solsona. Havíem actuat dues vegades més a casa dels padrins però, per qüestions de com s’esqueia l’actuació al calendari o altres circumstàncies, hi havíem descarregat sempre castells de 6 pisos.
Els padrins Castellers de Solsona també tenen motius per estar contents. Han tornat a descarregar el 3 de 7 després de gairebé 2 anys i l’han acompanyat descarregant el 5 de 6 i el 4 de 6 amb agulla. Els Castellers de Castellar del Vallès, amb el mèrit afegit d’arrossegar moltes camises lluny de casa, han descarregat el 4 de 6, el 5 de 6 i el 3 de 6 amb agulla. Les tres colles hem acabat dinant tots junts al local dels amfitrions, els Castellers de Solsona.
Els Castellers de Berga assagem dimarts 8 de setembre i dijous 10 de setembre, abans de ser presents al tram 35 de la Via Lliure, el proper 11 de setembre, a Barcelona. Allà hi alçarem pilars i castells entre les actuacions musicals de Koloraines i Brams. 53 colles castelleres escortarem el punter que recorrerà la Meridiana.