A grans alçades


A grans alçadesDiumenge 18 de maig, a Borredà, els Castellers de Berga van repetir la seva millor actuació: els mateixos castells descarregats que l’1 de maig, a Berga. Van descarregar el 4 de 7, el 4 de 7 amb el pilar, el 3 de 7 i el pilar de 5. És la tercera vegada que els berguedans descarreguen 3 castells de 7 en una actuació. Aquesta temporada ja han descarregat 12 castells de 7.
Diumenge 18 es complia exactament un any del primer castell de 7 descarregat. Va ser a la Festa Major de Puig-reig, el 2013. Des d’aquella data, en l’últim any, s’han descarregat 36 castells de 7 i tan sols 1 ha quedat en carregat.
L’actuació de Borredà va ser d’un nivell altíssim ja que els Salats de Súria també van descarregar 3 castells de 7 pisos, el primer cop que ho fan aquesta temporada. Concretament van descarregar el 3 de 7 amb el pilar, el 4 de 7 i el 3 de 7. I també el pilar de 5. Berguedans i suriencs estan assajant el 5 de 7 que podria arribar en les següents setmanes.
Castellers de Berga no actua el següent cap de setmana. Els assajos continuen els dimarts i els divendres al vespre a Cal Rosal. El 24 i 25 de maig, arriben les colònies de la canalla. Més de 100 participants de 4 colles (Berga, Súria, Sabadell i Torredembarra) gaudiran d’un cap de setmana a les Vinyes de Vilamarí.