A Berga, estem a punt


A Berga, estem a puntEls Castellers de Berga hem viscut un cap de setmana molt intens a casa. Berga havia estat escollida una de les 5 seus per a la concentració de la Diada. Dissabte 10 de setembre, vam organitzar un sopar popular i un concert amb Apardalats i Seguirem (tribut a Obrint Pas), juntament amb el Casal Panxo. La gentada que hi havia a la Plaça Viladomat ja feia preveure la concentració massiva de l’endemà.
Diumenge 11 de setembre, vam participar a l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Seguidament, vam concentrar-nos al cine i vam pujar pel Carrer Major dins d’una riuada de gent fins la Plaça Viladomat, on hi havia diada castellera. Picapolls de la Gavarresa, Tirallongues de Manresa i Castellers de Berga vam actuar davant de milers de persones que començaven a tenyir Berga d’un ambient alegre i festiu. A la Plaça Viladomat, vam descarregar-hi un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7 (després d’un intent desmuntat) i un 4 de 7. Després d’un pilar de 5 final, vam fer una prova del 4 de 8 abans d’anar a dinar. Vam col.locar els dosos a aquest castell que fa mesos que assagem. Amb una mica més de treball, estarà a punt. Per això aquest dimarts mateix continuem els assajos al Cine Catalunya.
Després de l’actuació castellera, 500 persones vam dinar al cine. La majoria eren castellers però el dinar també era obert a tothom. Amb la col.laboració de tothom vam plegar taules i cadires i vam baixar cap a un atapeït Passeig de la Pau. Les colles castelleres vam bategar com una sola veu en el tram del C/Gran Vila i el Passeig de la Pau. Els Castellers de Berga vam alçar-hi un 4 de 6 i diversos pilars de 4.
Finalitzem dos caps de setmana de molta feina: durant la Patum extraordinària i la Diada de l’11 de setembre hem treballat dur, han passat milers de persones pel cine, hem fet bons castells i tot plegat val molt la pena. Ens queden 3 setmanes per arribar al Concurs de Castells, a la Tarraco Arena Plaça. Abans però, assajos els dimarts i els divendres a les 8, i dues actuacions: dissabte 17 a Manresa i diumenge 25 a Santpedor.

Tots els vídeos dels castells de l’11 de setembre a http://youtube.com/castellersdeberga